בלוטת יותרת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/01/2012 | 11:16 | מאת: אלי

בעקבות בדיקת דם שגרתית שהתגלה בה כי הALP מוגבר -209 נשלחתי לאין ספור בדיקות ומיפויים, צילום חזה,סונר בטן,אינזונזימים פוספטסה,מיפוי עצמות כל גופי, אימונוגלובולינים ואלקטרופוזה של חלבונים,בדיקות דם שונות הכל יצא תקין. מלבד עלייה קלה בסידן ורמת PTH מוגבר 153. אין סימפטומים גופניים מעבר לזה נשלחתי לבדיקת סונר של פריטרואיד - שם נמצא כי יש גוש היפואגני בגודל 1.5 ס"מ היכול להתאים לבלוטת פראתירואיד מוגדלת , בלוטות המגן נמצאו תקינות כמו גם בלוטות לימפה. אני אמור לעבור בימים קרובים גם בדיקת MIBI. אני מנחש שאני אצטרך לעבור ניתוח בכדי להוציא את האדנומה הזו. שאלתי לדעתך ולאור הדברים עד כמה דחוף העיניין והאם אפשר לדחות במספר חודשים את הניתוח עקב עינינים אישיים.

שלום רב, נשמע אכן כאדנומה של הפרתירואיד וקרוב לודאי שתזדקק לניתוח. הניתוח הינו פשוט יחסית. לעיתים קצר ביותר. ההחלמה מהירה (כיום אשפוז) וההצלחה גבוהה ביותר. ניתן לבצעו כיום גם בגישה אנדוסקופית בחתך קטן של פחות מ 2 סמ במקרים מסויימים. אין מניעה מדחיית הניתוח במספר חודשים- קרוב לודאי שהבעייה קיימת מזה זמן רב. ניתן לתאם תור ליעוץ עם תוצאות הבדיקות במרפאתנו באסותא 03-7645464 בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464.

03/02/2012 | 16:16 | מאת: יעקב

מה הכוונה "ניתן לבצעו כיום גם בגישה אנדוסקופית בחתך קטן של פחות מ 2 סמ במקרים מסויימים". אני אמור להתנתח הסוף החודש וכבר נקבע מועד לאסותא אבל לא עלתה האפשרות של אנדוסקופיה ולכן ברצוני להבין את המשמעות במקרים מסוימים

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)