הגדלה של בלוטות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/02/2011 | 20:07 | מאת: נעמי

אני בת 28.כבר 12 שנה תפקוד בלוטת התריס שלי נע ונד. לאחרונה התחלתי לקחת אלטרוקסין בגלל תת תריסיות. לפני כשנתיים ראו בבדיקת אולטרא סאונד ציסטות בבלוטת התריס. בבדיקה גם ראו שבלוטות הרוק שלי מוגדלות ונשלחתי לבירור אצל רופא א.א.ג. בתוצאות בדיקת הא.ס האחרונה כתוב: "בלוטת התריס אינה מוגדלת עם מוקדים היפואקוגניים בקוטר עד 0.5 ס"מ בשתי האונות. לא הודגמו בלוטות פראטירוידיות מוגדלות. הודגמו בלוטות לימפה בקוטר עד 0.2 ס"מ בשני הצדדים של הצוואר. אין לראות שינויים משמעותיים בהשוואה לבדיקה מספטמבר" התור החוזר שלי לרופא הא.א.ג הוא בעוד כשלושה שבועות. האם יש צורך לראות את הרופא קודם? מה המשמעות של הממצאים- ישנו צורך בניקוז/ניתוח? מה המשמעות מבחינת ההשלכות לגוף?

שלום רב, הממצאים לא נשמעים מדאיגים. הרושם שמדובר במחלה שפירה של הבלוטה. לא נראה שיש מקום לדאגה. ממליץ מעקב ע"H אנדוקרינולוג. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)