באור תוצאות בדיקה ודרך הטיפול

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/10/2011 | 10:46 | מאת: אריאלה

מעל ל- 10 שנים אני מטופלת באלטרוקסין ומאוזנת. לאחרונה אני סובלת ממספר תופעות:עייפות, נשירת שיער וכאבי רגלים חזקים. מזה חדשיים אני נוטלת את התרופה החדשה. לפני שבוע עשיתי בדיקות לבלוטה והתקבלוהערכים הבאים: TSH מאוד גבוהים -9.03 ואלו ערכי T3-3.51 T4-17.40 בתחום הנורמה. שאלתי,מה הקשר בין ערכים אלה ומה משמעותם? כיצד יכול להיות שערכי TSH כה גבוהים וT3 T4 תקינים. מה הטיפול המומלץ ? תודה רבה

שלום רב, קרוב לוודאי שיש צורך בהעלאת מינון התרופה. יש לפנות לאנדוקרינולוג מטפל עם בדיקות דם של תפקודי הבלוטה. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)