US בלוטת מגן + צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/05/2024 | 12:40 | מאת: שים

שבת שלום וצהרים טובים, ביצעתי US צוואר ובלוטות מגן בגלל גוש שהרגשתי באזור התת לסתי (ממש בצוואר העליון, מתחת ללסת. לצערי יש לי ניסיון עם לימפומה כי בתי הקטנה(בת ה 3) חלתה בלימפומה לפני 5 חודשים והגענו בשלב מאוד מפושט ומתקדם ולכן בשניה שהרגשתי את הגוש מיד ניגשתי לבדיקה אצל הרופאה שהפנתה אותי לביצוע הUS. הבדיקה אצל הרופאה היתה בתאריך 18.03.24 ואת הUS עשיתי רק ב 21.04.24 (כי לא היו תורים פנויים לפני). חשוב לציין כי כשהגעתי אל הרופאה היה גם גוש קטן כואב בלשון, שמאז נעלם ואין כאבים. אלו תוצאות ה US שקיבלתי השבוע: אונה ימנית: בגודל 3.9*1.6*1.5 ס"מ. בגודל ומרקם תקינים, עם זרימת דם מוגברת. אונה שמאלית: בגודל 4.7*1.4*1.4 ס"מ. בגודל ומרקם תקינים, עם זרימת דם מוגברת. איסטמוס - בעובי תקין. בלוטות רוק - תת לסתיות ופרוטיס בגודל ומרקם תקינים דו"צ. קשריות לימפה - ניתם לזהות מספר קשריות לימפה מוגדלות - בתחנה 2-3 מימין ו-2 משמאל. באזור התת לסתי- הודגמו מספר קשריות לימפה, הגדולה בגודל ג- (1.2*0.5) ס"מ. בסריקה נוכחית - אין עדות סונוגרפית להגדלת בלוטת הפרא-טירואיד דו"צ. לסיכום: קשריות לימפה צוואריות - בתחנות 2-3 מימין, ובתחנה 2 משמאל ובאזור התת לסתי. להמשך מעקב וקורלציה קלינית. **דבר נוסף שחשוב לציין הוא שיש לי היסטוריה של HPV וקוניזציה בצוואר הרחם בעקבות תאים טרום סרטניים בדרגת CIN3. הקוניזציה בוצעה בספטמבר 2021, מאז אני בביקורת קולפוסקופיה ובדיקת מעבדה לזיהוי HPV - עד כה כל הבדיקות תקינות, אני נקיה מ HPV בצוואר הרחם (בדיקה אחרונה היתה בספטמבר 2023 והתבקשתי להגיע הפעם שוב רק בספטמבר 2024. אני יודעת שהפורום נהוא לא תחליף לייעוץ רופא וכמובן שאמשיך במעקב אצל הרופאה. אני פשוט מאוד מודאגת מתוצאות הUS גם בגלל שכתוב שזרימת הדם מוגברת, גם בגלל הקשריות המוגדולות וגם כי לתחושבתי הגוש התת לסתי גדל מאז שביקרתי אצל הרופאה, אני ממש מרגישה אותו וגם רואה אותו חיצונית. אשמח לחוות דעת על סמך תוצאות ה US איך היית ממליץ להמשיך את הבירור מכאן? האם הדמיה נוספת? האם ניקור? והאם מניסיונך ממצאים אלו יכולים להעיד על הליך סרטני? המון תודה !

שלום רב, לא נשמע מדאיג. הייתי ממשיך מעקב סונוגרפי בהמלצת רפא המשפחה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)