עליה פתאומית ב thyroglobulin ab לאחר ניתוח ל papillary carcinoma

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/04/2024 | 08:51 | מאת: קרן

שלום, בעלי עבר לפני כמעט שנתיים ניתוח להסרת בלוטת התריס ומספר בלוטות לימפה צוואריות בעקבות papillary thyroid carcinoma שהתפשט לבלוטות לימפה בצוואר. הוא גם קיבל טיפול ביוד רדיואקטיבי לאחר הסרת הגידול. לאחר הניתוח הוא היה במעקב של Thyroglobulin ושל הנוגדנים Thyroglobulin ab כיוון שרמות הנוגדנים היו גבוהות מאוד לפני הניתוח. במשך מספר חודשים לאחר הניתוח רמות הנוגדנים הלכו וירדו וערך ה Thyroglobulin התאפס (היה נמוך מראש) ובמשך כשנה הנוגדנים היו מתחת ל 20 (ככה זה מופיע בתוצאות בדיקות הדם, אין ערך מספרי מתחת ל 20). אתמול הגיעו שוב תוצאות בדיקות המעקב ופתאום הנוגדנים עלו ל 32. באולטרסאונד צוואר האחרון מלפני כ 4 חודשים לא היה שום ממצא. מה משמעות התוצאה הזו? אנחנו בלחץ נוראי שזה אומר שהגידול חזר ומאוד נשמח לעזרה בהבנת המצב. אם כן מדובר בחזרה של המחלה, מה עושים עכשיו? הרי הוא כבר קיבל טיפול ביוד, לא יהיה מסוכן לעשות שוב טיפול כזה? תודה רבה.

שלום רב, לא מאוד משעותי. אין מה לעשות מלבד מעקב ע"י אנדקרינולוג המתמצא בתחום זה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)