א.ס צוואר כולל בלוטת לימפה +א.ס. תיראוניד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/03/2024 | 10:13 | מאת: בלוטת תריס +א.ס.תירואניד

מה המשמעות של התשובות ? בלוטת תריס לא מוגדלת איסטמוס בעובי 3 מ מ אונה ימנית 13*18 מ מ. אונה שמאלית 16*16 מ מ בעלת מרקם הטרוגני . הודגמה היפרמיה על פי הדופלר בשתי האונות הודגמו אזוריים החפואקוגניים מופשטים יותר משמאל , בצמוד בחלק התחתון של האונה השמאליתהודגם מוקד איזואקוגני בקוטר 5מ מ היכול להתאים ללובציה של בלוטת התריס , בלוטת הפרוטיס מימין אספקט השטחי הודגם מוקד היפואקואי בקוטר 4מ מ טיבו לא ברור -קשר לימפה? אחר? שלום, 3 חודשים אני מרגישה קושי בבליעה כאילו יש לי כריות בלוע בבליעה מאוד מציק ולא נוח במשך כל היום גם בלילה,צבע החיך חום נאמר לי שזה פיגמנטציה?? חשוד לי בסוף החיך כאבים גם בבליעת רוק . מה פשר התוצאה בקשה.

שלום רב, לא נשמע שיש קשר בין הממצאים (הלא מדאיגים) לתלונות. ממליץ לחזור לבדיקת רופא מטפל. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)