תוצאות בדיקת אס תירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/02/2024 | 13:20 | מאת: חוששת

שלןם, בעקבות כאבים ותחושת נפיחות באה והולכת בצוואר ביצעתי אס שתוצאותיו: האונה הימנית לא מוגדלת . הודגמה קשרית היפואקוגנית עם התנזלות בתוכה ווסקולרית 0.6 סמ. האונה השמאלית לא מוגדלת הודגם קולואיד ציסט 0.2 סמ. בלוטות רוק התת לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה. לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגבלות דו צדדי. סובמנטלי קו אמצע הודגם תהליך נוזלי בגודל ס"מ יכול להתאים לTGDC. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות אין עדות.ללחץ על הקנה לסיכום: קשריות יכולים להתאים לtriads 3 Tgdc . מומלץ מעקב עוד חצי שנה התוצאות הלחיצו אותי מאוד. אשמח להבהרה. תודה

שלום רב, לא נשמע מלחיץ כלל. יש לבצע מעקב כפי שהומלץ. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)