פיענוח US ובעקבותיו ניקור

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/02/2024 | 18:29 | מאת: דוד

פרופ. חפץ שלום רב, להלן תוצאות בדיקות שביצעתי: בתאריך 14.1.24 בדיקת US בלוטת מגן אונה שמאלית : בגודל תקין בעלת מרקם בלתי אחיד. בתוכה הודגמה קשרית איזואקואית סולידית עם הסתיידויות בגודל 1.6*1.2 ס מ מסוג של TR-4.גבול לובולרי. הודגמה קשרית ציסטית עד קוטר 0.3 ס מ מסוג של TR-1 קשריות לימפה - הודגמה קשרית לימפה ללא סינוס שומני בתחנה 2 מימין בממדים 1*0.6 ס מ. בתאריך 2.6.24 - בדיקת ניקור FNA דגימה 1: איבר: קשר בבלוטת התריס צד: שמאל. דרגת חשד סונוגרפי: בינוני. מספר משטחים: 2 + צנצנת ממצאים בבדיקת האולטרסאונד: באונה שמאלית של בלוטת התריס ממצא היפואיקואי בגודל כ- 2.0 ס מ. עדיין לא קיבלתי תוצאות של הביופסיה. האם תוכל להאיר את עיניי לגבי משמעות התוצאות עד כה? (נראה לי כי חלה הידרדרות בממצאים תוך 3 שבועות.) בתודה מראש, דוד

שלום רב, יש ימי חושב שיש הידרדרות אלא שוני בין בדיקות. ממליץ להמתין לתשובות הניקור ולהגיע איתן ליעוץ והחלטה על ההמשך. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)