התייעצות לגבי ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

31/01/2024 | 17:56 | מאת: אמנון

שלום, אני בן 45 ואובחנתי במקרה באקראי עקב בדיקת mri עם קשרית באונה ימין של בלוטת התריס. אולטראסאונד - מס קשרים באונה ימין הגדול קדמי ולטרלי סולידי היפואקואיד TT4 מימדיו 15×12×18 מ"מ FNA - בטסדה 4 אפירמה - 50% ממאירות אפשרויות היסטולוגיות FVPTC NIFTP FTC הופנתי לניתוח כריתת אונה ימין. מכיוון שאני חושש מהניתוח, האם יש אפשרות אחרת? או בהתאם לתוצאות במקרה שלי זה בלתי נמנע. אשמח לייעוץ כי אני מודאג מאוד.

שלום רב, נראה שעם תשובה זו התשובה ים אופציה טיפולית אחרת מלבד ניתוח. אך הניתוח פשוט וקצר והסיבוכים ממנו נדירים. ניתן להשתחרר באותו היום או למחרת. ללא נקזים אין ללא תפרים. ממליץ להגיע ליעוץ עם להרגיע את החששות. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)