האם היפרפראתירואיד חזר לאחר ניתוח?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/01/2024 | 21:24 | מאת: שרית

שלום ד״ר, בת 41, עברתי ניתוח בלוטת יותרת התריס בשנת 2018 עקב אדנומה , הוסרו 2 בלוטות בצד שמאל , היתה התנרמלות בהורמון pth , סידן היה לאורך השנים האחרונות בגבול העליון של הנורמה 10.3-10.5 , וסידן בשתן 24 היה סביב 300, כעת בבדיקות אחרונות סידן 10.9, pth-79.5 (גבול עליון 80) פוספור מעט נמוך , האם זה אומר שיש עוד אדנומה , שההיפרפראתירואיד חזר זה סביר ? או הניתוח הראשון לא הביא להחלמה ? מרגישה בעיקר תכיפות שתן , מה עלי לעשות , איזה בירור? חוששת מניתוח נוסף :(

שלום רב, נראה שיש פעילות יתר של פרתירואיד אך במידה ואינה גורמת לתופעות קליניות ניתן לעקוב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג לבירור. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/01/2024 | 16:41 | מאת: שרית

תודה על המענה , במידה וצריך ניתוח נוסף ובהנחה שהוצאו כבר 2 בלוטות מתוך ה4 , מה עושים בניתוח השני ? האם המהלך קשה יותר , מוציאים את כל הבלוטות? עברתי ניתוח ראשון על ידך במהלך תקין .

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)