פענוח אולטראסאונד בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/01/2024 | 18:53 | מאת: muki1967

שלום, אני במעקב US משנת 2009. משנת 2021 נקבע לי TIRADS 4. להלן תוצאות אולטראסאונד מ-31.12.2023-בבסיס הסנטר הודגמה בלוטת לימפה בגודל 0.6 ס"מ בעלת מראה שמור.בלוטת מגן-איסטמוס ברוחב 0.35 ס"מ מעט מורחב ומרקמו הומוגני.אונה ימנית-בגודל 2.2 ס"מ מוגדלת ומרקמה אינו הומוגני.הודגמה קשרית היפואקואית מסויידת בהיקפה בגודל 1.1 ס"מ. הודגמו מס' קשריות מעורבות בגודל עד 0.4 ס"מ.אונה שמאלית-בגודל 1.9 ס"מ אינה מוגדלת ומרקמה אינו הומוגני.הודגמו קשריות היפואקואיות בגודל עד 1 ס"מ.בלוטות רוק תת לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים.מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ תגובתית. משמאל הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 2.5 ס"מ תגובתיות.בלוטת הפרוסטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מס' בלוטות לימפה בגודל עד 1.7 ס"מ תגובתיות.לסיכום-TIRADS 4 ממולץ המשך מעקב ובירור.בהשוואה ל-US שביצעתי לפני כשנה-ינואר 2023 ישנם כמה שינויים: האיסטמוס לא היה מורחב(0.3 ס"מ).האונה הימנית בבלוטת המגן לא הייתה מוגדלת והקשרית המסויידת הייתה קטנה יותר(1*0.7) באונה השמאלית היו קשריות היפואקואיות קטנות יותר(0.7*0.4).בבלוטות הרוק התת לסתיות הייתה בלוטת לימפה אחת בגודל 2.7*0.7 בעלת מראה שמור וכעת יש בלוטות לימפה תגובתיות בשני הצדדים(בשמאלית הגודל עד 2.5 ס"מ תגובתיות).גם לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מס' בלוטות לימפה שמורות קטנות יותר(0.7 ס"מ) וכעת הן בגודל 1.7 ס"מ תגובתיות. חשוב לציין כי איני חולה ואין לי וירוס/ דלקת ו/או זיהום. בנוסף אני סובלת מהתקפי שיעול יבש וטורדני ומהרגשה של גוש וחסימה של הגרון ואף נחירות בשינה. בבדיקה של רופא אף אוזן גרון לא נמצא דבר. להתייחסותך המהירה ודה.

שלום רב, לא נשמע מדאיג אך במידה והגושים בתירואיד גדלים הייתי ממליץ לבצע ניקור שלהם לביופסיה תחת US. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תגובה לעיל בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)