קשרית חשודה בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/12/2023 | 15:42 | מאת: דנה

שלום. עושה מעקב שנתי בגלל קשריות בבלוטת התריס. לפני כשנתיים היה רשום : אונה שמאלית בגודל רגיל. במרכז האונה - הודגם נגע עם הסתיידות גסה היקפית בקוטר כ- 1.7 ס"מ .TR-3 והשנה רשום: אונה שמאלית בגודל תקין. בקוטב התחתון- הודגם נגע בעל הדיות מעורבת כולל הסתידויות היקפיות חלקיות, קןטר התהליך כ- 1.8*1.1. TR -4 שאלות: 1. למה לפני שנתיים רשום "במרכז אונה" והשנה "בקוטב התחתון"? מה זה המושגים האלה? מה זה אומר? 2. מה זה הדיות מעורבת ? בבדיקה לפני שנתיים לא רשום את זה והשנה כן. מה זה אומר ? 3. מה בדל בין נגע עם הסתיידות גסה היקפית (מה שהיה רשום לפני כשנתיים ) לבין נגע בעל הדיות מעורבת כולל הסתידויות היקפיות חלקיות? 4. האם הבדיקה שעשיתי השנה מראה על שינוי מבדיקה קודמת של שנתיים? מאוד מודאגת. המון תודה מראש

שלום רב, בדיקת ה US אינה אחידה ותלוייה בבודק. השינויים עשויים להיות חסרי משמעות או להצביע על שינוי מסויים בגוש. ממליץ ביצוע US במקום איכותי והחלטה על הצורך בניקור הגוש. יכול להתבצע במרפאתינו בארם (037645464). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)