קשריות רעילות ותוצאות הורמוני תריס לא הגיוניות + קרניופנגיומה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/12/2023 | 23:20 | מאת: הילה

מזה כשנתים , במספר בדיקות: TSH נמוך ( כרגע 0.35), FT4 נמוך ( כרגע 10.6) , FT3 תמיד תקין (כרגע 5.5). ברקע קרניופנגימה הדוחפת את הגבעול אבל כל ההורמונים בסדר לכן לא מניחים שקשור לתירואיד ולא לקרניופנגיומה. קשריות על התירואיד. FNA תקין. במיפוי איזוטופי: איזור קליטה מוגברת באונה השמאלית וכן באונה ימנית אך אין קליטה בשאר הבלוטה. מתאים לקדריות אוטונומיות בשתי האונות עם דיכוי שאר הבלוטה. השאלה: אם הורמון המטרה FT3 תקין אז אולי לא צריך טיפול? האם הקיריות הרעילות מסבירות את התוצאות של הורמוניי התריס?

שלום רב, נראה שכרגע אכן אין צורך בטיפול. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. לא נשמע שקשור לגידול המוחי. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/12/2023 | 10:42 | מאת: הילה

תודה. האם יש הסבר לעובדה שFT4 נמוך וFT3 קרוב יותר לגבול עליון?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)