פיענוח אולטרסאונד צוואר בולטות התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/12/2023 | 11:40 | מאת: סבטה פרפיולקין

שלום אשמח בבקשה לפיענוח של תוצאות הבדיקה שקיבלתי(אציין שיש לי תסמונת טרנר): בלוטת התריס לא מוגדלת איסטמוס מוגדל,בעובי:7 מ"מ. אונה ימנית: 17*19 מ"מ. אונה שמאלית:16*18 מ"מ. בעלת מרקם הטרוגני, עם אזורים היפואקואיים קטנים רבים משני צדדים, עם קשר בודד משמאל, ללא ממצא מוקדי וודאי מימין. ללא היפרמיה על פי דופלר. בחלקה אמצעי של אונה שמאלית קשר סולידי בגודל כ- 13*8*8 מ"מ, מרקם הטרוטגני כמעט איזואקואי, עם ממצאים ציסטיים קטנטנים , עם גבול חד וסדיר, מעט וסקולרי בהיקף, ללא הדגמת הסתיידויות. הקשר יכול להתאים ל3 TIRADS. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. בלוטות הרוק )בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות( בגודל ומרקם תקינים. אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר.

שלום רב, לא נשמע מדאיג וכנראה מחייב מעקב בלבד. יש לגשת לבדיקה ומעקב של אנדוקרינולוג (ניתן גם במרפאתינו בארם). בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)