בלוטות פאראתירויד שלא נמצאו

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/11/2023 | 22:33 | מאת: שיר

בתי כבר חודשיים וחצי סובלת מתופעות של בחילות כאבי בטן ותחושה כללית רעה במיוחד כאשר היא אוכלת. בבדיקת דם נמצאו רמות קלציום והורמון פאראתירויד גבוהים. בוצע ניתוח להסרת הבלוטה הבעייתית , הוסרו רקמות מסביב לבלוטת התריס אך אף אחת מבלוטות הפאראתירויד לא נמצאו ( גם לא בסקירות שעשו לפני הניתוח) נאמר לה שזה מקרה נדיר והמבנה של הרקמות מסביב בלוטת התריס גם הוא יוצא דופן ולא מה שהם רואים בדרך כלל. בנתיים התופעות ממשיכות , היא לא יכולה כמעט לאכול, יורדת מאוד במשקל וסובלת באופן כללי. אשמח לשמוע האם יש לך נסיון עם מקרה דומה, כרגע אף אחד לא בטוח מה בדיוק הגורם וגם מה הפתרון תודה רבה

שלום רב יש לחזור למנתח ולאנדוקרינולוג המטפל לבדוק מה הלאה. מחייב בירור. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)