אשמח לפעינוח תשובת אולטראסאונד לגבי אמא שלי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/11/2023 | 18:48 | מאת: מיכל

שלום דר' אמא שלי אישה בריאה בת 62 . כבר תקופה של כמה מספר חודשים שצרודה סובלת משיעול לא מוסבר . בעבר היה לה גם קצת נפיחות בצוואר אבל היא ירדה מאוד מהר . היא עשתה אולטראסאונד . דר' אשמח שתרגיע אותי ותעזור לי להבין את התוצאות של האולטראסאונד והאם יש מקום לדאגה ? אני ממש מפחדת וחוששת . הרופאת משפחה אמרה לה שרוב הסיכויים שאין תאים סרטניים אבל שלחה אותה לקחת ביופסיה ליתר ביטחון . אשמח לדעתך המקצועית. בבקשה אני לא רגועה בכלל תודה איסטמוס ברוחב 0.2 ס"מ מרקם אינו אחיד 2.5 ס"מ , מוגדלת . מרקמה הומוגני. אונה ימנית בגודל 2.8 בתוכו הודגם קשר דומיננטי תופס מקום מעורב במרקמו עם חללים נוזליים ועם מיקרו . 2.2 ס"מ עם זרימת דם ערה בהיקפו . הסתיידויות בגודל 2.9 . 1.4 ס"מ אינה מוגדלת מרקמה אינו אחיד . אונה שמאלית בגודל 1.6 ,0.7 ס"מ . בנוסף הודגם קשר איזואקואי בתוכו הודגם קשר ברובו ציסטי בגודל 1.1 ,0.5 ס"מ בגודל 1.0 FAn . 4 tirads

שלום רב. הקשרים לא מאוד מדאיגים אך מחייבים בירור כולל ניקור של הגושים לביופסיה. ניתן לבצע במהירות ומקצועיות במרפאתינו בארם. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)