בדיקה us בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/11/2023 | 20:09 | מאת: שילת

שלום רב! קיבלתי תוצאות ואיני יודעת האם צריכה המשך טיפול או מעקב? הממצאים: אונה ימנית : ממדים: *1.7 *1.8 4.5 ס"מ מרקמה בלתי הומוגני, גס ומגורגר. רושם לקשר אקוגני בקוטר 0.5 ס"מ. 2TR אונה שמאלית : ממדים: *1.7 *1.9 5.0 ס"מ. מעט מוגדלת. מרקמה בלתי הומוגני, גס ומגורגר. רושם לקשר בעל הדיות מעורבת בממדים *0.7 * 0.4 0.8 ס"מ 2TR אין לשלול מרקם בלי הומוגני של האונה. איסטמוס ñ מעט מורחב רוחבו 0.7 ס"מ. בלוטות רוק סובמנדיבולרי:תקין. בצוואר משמאל תחנה 6 הודגם קשר לימפה עם סינוס שומני רחב בממדים *1.2 0.4 ס"מ. לסיכום: מרקם בלוטת התריס בלתי הומוגני. רושם לקשרים בשתי האונות TR 2

שלום רב, לא מדאיג. ממליץ לפנות לאאנדוקרינולוג לבדיקה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)