המשך בירור בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

18/10/2023 | 10:42 | מאת: נעה

שלום, לאחר ניקור Fna שיצא תקין, בצעתי שוב בדיקת אולטרסאונד למעקב, הגוש היה בגודל 2.4 עכשיו גדל ל 2.5 יש לי תור לרופא בעוד מספר שבועות. האם צריך לדעתך לנתח ולהוציא את הגוש? אודה לתשובתך!

18/10/2023 | 13:24 | מאת: נעה

זאת השאלה הראשונה ששאלתי בחודש אפריל האחרון. שלום בבדיקת אולטרסאונד שבצעתי הודגם קשר מעורב של 2.4*1.2 ס״מ, אונה ימנית אינה מוגדלת מרקמה אחיד. בבדיקות דם תוצאות tsh ft4 ft3 יצאו תקין. בבדיקה thyroglobulin-tm ערך 77.6 מה זה אומר? אני ממש בלחץ ורוצה לדעת זה נשמע תקין? אודה לתשובה בהקדם , תודה מראש.

שלום רב. הגוש לא גדול אבל השינוי מ 24 ל 25ממ אינו משמעותי. עדיין הייתי ממליץ בדי2ת us איכותי יותר במרפאתינו ע"י מיטב הרופאים. אם הגוש נראה אכן שפיר- ניתן לשקול לעקוב אחריו ללא ניתוח במידה ובמישוש הגוש אינו חשוד. לכן מציע לבצע את ה us הנ"ל (037645464) ואז לתאם תור למרפאתינו ליעוץ ומישוש הגוש. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

שלום רב, ממליץ לחזור לרופא המטפל לבדיקה ומישוש הגוש. אם במישוש הגוש אינו חשוד ניתן לעקוב. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)