תוצאת בדיקת אלוטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/10/2023 | 12:18 | מאת: תוצאת בדיקת אלוטראסאונד

בצוואר אחורי משמאל ובאיזור אוקציפטלי משמאל הודגמו בלוטות לימפה בגודל תקין של עד כ1.2 ס״מאובליות עם מרקם שומני שמור ווסקולריזציה מרכזית תקינה לא הודגמו בלוטות חשודות. האיסטמוס לא מורחב, מרקם אחיד. האונה הימנית לא מוגדלת, מרקם אחיד. האונה השמאלית לא מוגדלת, מרקם אחיד. בלוטות הרוק התת-לסתיות ןהפרוטיס עם הדגמה תקינה. לא הודגמו בלוטות פרתיאואיד מוגבלות דו-צדדי. הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. בתחנת צוואר 2-3 מימין ומשמאל הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בגודל של עד כ3.0 ס״מ מימין וכ2.2 ס״מ משמאל אובליות עם מרקם שומני שמור תגובתיות לא חשודות. אין עדות ללחץ על הקנה. בסיכום: Tirads-1. אשמח לדעת אם יש צורך בדאגה / המשך בדיקות או משהו בסגנון. תודה רבה לך.

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש לגשת לרופא המטפל. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)