US בלוטת תריס.

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/11/2022 | 22:37 | מאת: לי

היי, עשיתי היום אולטראסאונד למעקב אחרי ציסטה שיש לי בבלוטת תריס ואלו התוצאות - סיבת ההפניה: מעקב ציסטה בבלוטת המגן בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 11/01/2022 ממצאים: US בלוטת המגן ============= הבדיקה בוצעה בתנוחת ישיבה, כי הנבדקת עם סחרחורות בשכיבה. מידות הבלוטה: בגדר התקין . האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 14 מ"מ האונה השמאלית:העובי 16 מ"מ, הרוחב 13 מ"מ האיסת'מוס : העובי 2,1 מ"מ מירקם הבלוטה: בלתי אחיד, ללא ממצא מוגדר ,פרט למוקד ציסטי זעיר באונה ימנית בגודל כ- 2 מ"מ היכול להתאים לציסטה קולואידית זעירה )1 TIRADS(.זרימת הדם דיפוזית תקינה משני צדדים. בלוטות רוק בגודל ומבנה תקין, ללא עדות לממצאים ציסטיים או סולידיים. נוכחות קשרי לימפה: בתחנה 1B משמאל קשר לימפה מוגדל עד כ 2.5*0.8 ס"מ. מראה סונוגרפי שמור. בהשוואה לבדיקה מ - 11.1.22 הודגם קשר לימפה מוגדל בתחנה 1B. פרט לכך, ללא שינוי מהותי. אני ממש מודאגת מבלוטת לימפה שנמצאה. מה הסיכוי שזה יכול להיות משהו מסוכן? הבנתי שלכל בלוטה מעל 1 סמ מומלץ לבצע ניקור מה עליי לעשות? אשמח להסבר תודה 🙏🏼

11/11/2022 | 08:16 | מאת: לי

בנוסף אשמח לדעת מה זה אומר שמרקם הבלוטה בלתי אחיד? בבדיקה לפני עשרה חודשים הוא היה אחיד. מה ההבדל ומה עליי לעשות הלאה?

שלום רב, לא נשמע מדאיג כל עוד המראה הסונוגרפי אכן שמור. יש להגיע לבדיקת אאג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)