אנדנומה של הפרה טיירוטיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/10/2022 | 21:05 | מאת: מורן

היי דר בus צוואר בלוטת מגן נמצא שיש דיסטיאלית אלונה השמאלית של בלוטת המגן מודגם גוש היפואקוגני אליפטי בגודל 23 מ״מ ועומק 8 מ״מ, גבולותיו סדירים. בבדיקת דופלר צבע הגוש הינו וסקולרי הממצא חשוד ל אנדנומה של הפראטארואייד. אני בת 39 בבדיקות שבוצעו השבוע pth 89 סידן וויטמין די תקין לפני כשנתיים היה ממצא pth 80 וסידן גבוה יחד עם ויטמין די נמוך וטופלתי בויטמין די והתאזנתי. האם יש ממה לחשוש? האם מומלץ על ניתוח במקרה שכזה או רק מעקב? תוכל לתת קצת מידע חוששת מאוד תודה

שלום רב, יש לבצע הערכה מקיפה יותר שכוללת אנמנזה מדוייקת, צפיפות עצמות, דיסן בשתן ועוד. לפי על אלו החלטה על ניתוח שתלוי גם בגיל. ממליץ להגיע לאנדוקרינולוג. במידה ואין לך ממליץ על מירב סרברו במרפאתינו בזמינות גבוהה (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

24/10/2022 | 16:03 | מאת: מורן

קבעתי האמת תור אליך ב12/12 האם אתה ממליץ לא להמתין?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)