סידן גבוה, פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/10/2022 | 14:55 | מאת: שלמה

מאוד מודאג, סידן בדם 13, pth 72.9, אולטרסאונד: מימין גוש 1.4 *3.6. משמאל גוש 0.7* 0.8 ללא קשריות. בצד שמאל הודגמה בלוטה עם קורטקס מעובה, קרוב לודאי תגובתית. הודגמה זרימה קלושה בשתי האונות. האם יש מקום לדאגה? האם צריך לנתח?

שלום רב, לפי בדיקות המעבדה יש ללא ספק לפחות אחת מבלוטות הפרתירואיד שמוגדלת ומפרישה PTH בעודף. המצב מחייב בירור טוב יותר כולל US איכוי יותר של הצוואר ומיפוי של בלוטת הפרתירואיד עם מיבי. כל זאת כהכנה לניתוח שהינו חובה בערכים אלו. חייב לציין שכאשר ישנו מיקום מדויייק של הממצא לפני ניתוח- הניתוח מבוצע בפשטות וניתן להשתחרר באותו יום או למחרת הבייתה כמעט ללא תלונות. ניתן גם לבצע אתצ הניתוח בגישה אנדוסקופית דרך השפה ללא צלקת. ממליץ לבצע אצ הבדיקות ולהגיע ליעוץ. ניתן לתאם מיפוי מיבי בקופ"ח ו US ניתן במרפאתינו או באיכילוב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)