אולטרסאונד בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/10/2022 | 17:22 | מאת: שואלת

שלום. הגיעו תוצאות אולטרסאונד שלי. אשמח לדעת מה אומר המושג התנזלות? בקרוב יש fna. אם עכשיו אפשר לדעת אם יש צורך בניתוח? קשר היפואקוגני בקוטר כ- 0.8 ס"מ, בנוסף קשר איזואקוגני בגודל 1.3*1.0 ס"מ עם התנזלות ,בחלק תחתון של האונה רושם לקשר איזואקוגני עם הסתיידויות . קשר איזואקוגני בגודל 2.4*1.1 ס"מ עם התנזלויות . סמוך לקוטב תחתון של אונה ימין הודגם ממצא היפואקוגני בגודל 0.9*0.8 ס"מ –PTA?

16/10/2022 | 22:28 | מאת:

שלום רב, יש נן קשרים שבגודל זה מחייבים בירור דהיינו ניקור שלהם תחת הכוונת US. התנזלות אומר שיש נוזל בתוך הגוש- ובביצוע הביפסיה כדאי שיהיה מישהו איכותי כדי לנקר בדופן של ההתנזלות ולא סתם לשאוב נוזל ללא תאים (ואז לא תהיה אבחנה). ניתן לבצע במהירות וע"י מיטב הרופאים במרפאתינו באסותא (04-7645464) והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

16/10/2022 | 23:18 | מאת: שואלת

יש לי ממה לדאוג? אני צריכה ניתוח?