בלוטה בצוואר נפוחה..

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/10/2022 | 13:37 | מאת: Danieliat

שלום רב לביתי בת ה 12 יצא גוש מתחת ללסת השמאלית,רופאת המשפחה אמרה שהגוש קשה ולא נייד ושלחה מייד לבדיקות דם,רנטגן וus. בדיקות הדם והרנטגן היו תקינות ,בus אובחנה בלוטת לימפה מוגדל 12 מ"מ,בלוטת תריס ורוק תקינים. רופא א.א.ג בדק ואמר שלדעתו יש רגישות וניידות בינונית,נתן אנטיביוטיקה 10 ימים וביקור חוזר. לאחר 10 ימים לא חל שינוי בבלוטה והוחלט על ניקור הבלוטה fna. הרופא גם ציין שלדעתו רוב הסיכויים שמדובר בזיהום. עד לתאריך הבדיקה אנחנו בחרדה גדולה ומאוד מוטרדים, למה הוא טוען שהסיכוי גבוה לזיהום? ואם דלקת אז איך זה שהאנטביוטיקה לא הועילה?

שלום רב, ממליץ להגיע לבדיקה של רופא אאג מומחה לניתוחי ראש צוואר ומישוש הגוש. בכל מקרה ניתן לתאם ניקור במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום בד"כ- מה שיכול לחסוך עד חודש המתנה. (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)