פענוח בדיקה א.ס.צוואר רכות רכות ובלוטות צוואר אמא שלי ביצעה את הבדיקה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/09/2022 | 15:21 | מאת: א.ס. US צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר

שלום רב, אמא שלי ביצעה בדיקת א.ס.צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר, להלן התוצאה: הדגמו שתי האונות ואיסטמוס של בלוטת התריס מגדלים, בעלי מרקם הטרוגני בלתי אחיד. קשרית היפואקוגנית בגודל 16 מ"מ באיסטמוס יכולה להתאים ל- 4 TRמומלץ FNA. קשרית איזואקוגנית בגודל 33 מ"מ באונה ימנית מומלץ FNA יכולה להתאים ל-3 TR. קשרית איזואקוגנית בגודל 13 מ"מ באונה ימנית . באונה שמאלית הודגמו: קשרית איזואקוגנית בגודל 16 מ"מ יכולה להתאים ל-3 TR מומלץ מעקב. ציסטה בגודל 6 מ"מ. קשרית איזואקוגנית בגודל 4 מ"מ. חשד לקשרית איזואקוגנית בגודל 14*16 מ"מ יותר גבוהה לעומת רחבה יכולה להתאים ל- 4 TRנא לשקול FNA. בלוטות רוק פרוטיס וסובמנדיבולרית תקינות במרקם וגודל דו"צ. אין עדות ללימפאדנופתיה.

שלום רב, נשמע שאין מה לדאוג ומרבית הסיכויים שהכל שפיר ולא צריך לבצע דבר אך מומלץ לבצע ניקור לביופסיה של הגושים. מומלץ לבצע ניקור תחת הכוונת US במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)