פיענוח בדיקת אולטרא סאונד בלוטות מגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

18/09/2022 | 21:22 | מאת: יוסי

שלום ד״ר, אשמח לעזרתך. בפיענוח הבדיקה של אימי. אונה ימנית: ממדים 1.9*1.7*4.4 ס״מ הודגמו מספר קשרים, הגדול בעל הדיות מעורבת בממדים 0.5*0.3 ס״מ. 2TR אונה שמאלית: ממדים 1.9*1.7*5.8 ס״מ הודגמו קשרים, הגדול איזואקואי סולידי, בחלק תחתון של האונה במימדים 2.1*1.2*2.7 ס״מ עם הסתיידיות זעירות בתוכו, גבולותיו מעט לובולריים. 3TR בסיכום כתוב : קשריים בשתי האונות 3TR האם יש מקום לדאגה ולפנייה דחופה לרופא? או שאפשר להיות מעט רגועים. נשמח להכוונה ממך תודה רבה

שלום רב, נשמע שאין מה לדאוג ומרבית הסיכויים שהכל שפיר ולא צריך לבצע דבר אך מומלץ לבצע ניקור לביופסיה של הגוש באונה שמאלית. מומלץ לבצע ניקור של הגוש תחת הכוונת US במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)