קשרית בבלוטת התריס בגודל 8 מ"מ עם הסתידויות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/08/2022 | 12:40 | מאת: אבי

שלום וברכה, אני סובל מכאבים באזור ימן של הצוואר זמן רב- הופנתי לבדיקת אולטראסאונד במכון מאר ואלו הממצאים: בלוטת המגן לא מוגדלת, מרקם לא אחיד . אוה ימית : מרקם אחיד . אוה שמאלית: מרקם לא אחיד , קשר היפואקוגי -כ *3.8 מ"מ 7.4 מכיל היסתדויות מתאים -ל TR4 . ללא לימפהדופטיה -דו צדדי בלוטות תת ליסטיות ללא ממצא מוגדר . לסיכום: קשר בודד באוה שמאלית מעקב צמוד . מעקב האם זה מדאיג? יש לנו אנטנה של מגבר קליטה ביתי לידנו ממש האם זה משפיע? אני בן 30

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש אופציה לביצוע ביופסיה של הנגע עם מחט עדינה תחת US ואבחנה סופית או מעקב במידה ולנגע אן סממנים פולשניים. ממליץ ביצוע US איכותי לקביעת הצורך בביופסיה במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

02/09/2022 | 00:58 | מאת: אבי

אני בנוסף סובל מכאבי גרון שהולכים וגוברים יחד עם קושי בבליעה מזה חודשיים וזו הסיבה שהופנתי לאולטראסונד, האם עלי לחשוד שהקשרית היא גרורה של גידול בגרון? עברתי בדיקה ידנית עם מקל של רופא אאג והוא לא ראה משהו חריג, וכן אולטראסאונד- האם זה יכול להיות קשור?

02/09/2022 | 01:14 | מאת: אבי

אגב התחלפו המספרים מדובר על קשרית בגודל 8 מ"מ על 7

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)