בירור תוצאת FNA והמשך טיפול ומעקב

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/08/2022 | 00:56 | מאת: מיכל

התגלו אצלי שני גושים בשתי האונות (הגדולה 3.3 הקטנה 2.2 ) מזה שנתיים תחושת חנק, קושי בבליעה , צרידות. בוצע ניקור בבלוטה אחת תוצאהשפירה. בתשובה רשומה small group of regular follicular cell few hurthle cells and some macrophages , מה הכוונה ? ועוד משהו יש משמעות שבוצע ניקור רק בבלוטה אחת ? מציינת שכל הבדיקות של תפקודי הבלוטה תקינות. מצד אחד אני לא רוצה להסיר את הבלוטה מצד שני תחושת חנק ותחושת של גוש בגרון תמידית שמציק לאיכות החיים, במיוחד בבוקר ובלילה. לאן אני פונה לאחר תוצאת בדיקת fna להמשך טיפול או בירור ? (עשיתי באבחון מהיר והופניתי למעקב בקהילה אבל תורים כמעט שלושה חודשים) תודה מראש על תשובתך

שלום רב, לא בטוח שהתחושה ממקור התירואיד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. ניתן לתאם בזריזות יחסית במרפאתינו לד"ר סרברו מירב (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)