קשיי בליעה לילדה בת 13 וחצי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/07/2022 | 19:12 | מאת: יעל

שלום רב, הבת שלי 13 סובלת כבר כשנה וחצי מסימפטומים של אנחות/ נשימות עמוקות/ שיעול, דגדוג וכחכוך בגרון במהלך רוב שעות היום (לא בזמן שינה) שהשתפרו משמעותית עם הזמן אך בשנה האחרונה שמנו לב שסימפטומים אלה באים כל הזמן בזמן אכילה או לאחר מכן. ראינו מספר רופאים (אאג, ריאות, גסטרולוגית) ועדיין אין אבחנה כלשהי. האם סימפטומים אלה יכולים לנבוע מבעיה בבלוטת התריס? האם מומלץ לעשות אולטרה סאונד בלוטת התריס/ צוואר?

שלום רב, לא נשמע. ממליץ לחזור לרופא הילדים להחלטה על המשך בירור. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)