Thyroglobulin ab גבוה מאוד לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/07/2022 | 22:16 | מאת: רעות

שלום, בן זוגי אובחן עם פפילרי קרצינומה בבלוטת התריס שהגיעה גם לבלוטת לימפה בתחנה 3. לקראת ניתוח לכריתת הבלוטה ודיסקציה צווארית לקחו מספר בדיקות דם בהן ערך גבוה מאוד של Thyroglobulin ab העומד על 644, בעוד ערכי T3, T4, Tsh תקינים. (כאשר ה Tsh עומד על 0.59 - ממש על הגבול התחתון). ערך ה Thyroglobulin tm היה 3.6. האם ערך זה אמין בהינתן הנוגדנים? האם הדבר יכול להעיד על מחלה מפושטת וגרורות מרוחקות? האם ערך הנוגדנים הגבוה משנה את הפרוגנוזה (נאמר לנו שכמעט 100 אחוז מהחולים נרפאים מהסרטן מהסוג הזה) או את סיכוי החזרה של המחלה? תודה רבה מראש על כל הסבר או הכוונה.

שלום רב, אין לערך הנוגדנים הגבוה משמעות מבחינה פרוגנוסטית. המשמעות שלו הינה מזערית. הדבר החשוב הוא לבצע US איכותי של הצוואר לפני ניתוח כדי למפות בדיוק את מיקומם של קשרי הלימפה הנגועים ולנקות את תחנות הצוואר שמכילים את הקשרים הללו. ניתן לבצע את ה US במרפאתינו ב.א.ר.ם. שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)