גדילת קשרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/06/2022 | 15:44 | מאת: .

שלום וברכה, בת 46. לפני כחצי שנה התגלתה אצלי בליטה בבלוטת התריס. ביצעתי א"ס שבו התברר שיש באונה הימנית קשרית גדולה (בנוסף לכמה קטנות), נשלחתי ל FNA שיצא תקין והאנדו' החליטה שכרגע נבצע רק מעקב. בדיקות הדם לתפקוד בלוטת התריס -תקינות. בא"ס חוזר (בהפרש של 6 ח') התברר שהקשרית הדומיננטית גדלה וצץ שם עוד ממצא. השאלה האם במצב כזה שהיא ממשיכה לגדול מומלץ לנתח או רק להמשיך במעקב? האם מומלץ לבצע שוב FNA? אם הבנתי נכון הממצאים בפני עצמם לא מדאיגים, רק הגודל וזה שזה ממשיך לגדול... לתשובתך אודה. מצרפת את הפיענוח: אונה ימנית:40X37 X62 ממ אונה שמאלית: 14X13X48 ממ האיסטמוס והאונה השמאלית בגודל תקין, האונה הימנית מוגדלת. באונה השמאלית בגבול עם האיסטמוס מוגדמת קשרית בגודל 8X6X7 ממ. הקשרית אקוגנית, מוקפת RIM היפואקוגני- TI-RADS 3 . בקוטב תחתון של האונה השמאלית קשרית במראה ספוגי בקוטר 8 ממ- TI-RADS 2, בנוסף קשריות ציסטיות באונה הימנית עד 2 ממ בקוטר מקסימלי -TI-RADS 1. האונה הימנית מוחלפת ברובה עי קשר דומיננטי בגודל 59X36X36 ממ. הקשר אקוגני, ללא עדות להסתיידויות חשודות -TI-RADS 3 . הקשר לובולרי, יתכן מורכב מיותר מקשר אחד הצמודים זה לזה. בלוטות הרוק התת לסתיות וכן הפרוטיס הודגמו סימטריות בגודלן- תקינות, ללא עדות לאבן, הרחבת תעלת רוק או תהליך דלקתי חריף. בפרוטיס השמאלי מודגמת לזיה בקוטר 6X2 ממ, מתאימה לבלטות לימפה. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר. הקשר באונה הימנית גדל בהשוואה לבדיקה מדצמבר 2021 (היה 34X31X53 ממ). FNA היה שפיר. הקשרית הספוגית באונה השמאלית חדשה.

שלום רב, ממליץ להגיע לבדיקה ומישוש הקשר. בגודל זה ניתוח הינו סביר בהתאם לגיל, מצב בריאותי וכו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)