לקראת פגישה - קרצינומה פפילארית ממצא אקראי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/02/2022 | 16:07 | מאת: מעיין

שלום רב, בהמשך לתשובתך האחרונה כאן בפורום ולקראת פגישה עמך בעוד 10 ימים, האם כדאי לעשות אצלכם US של הבלוטות בצוואר לפני הפגישה? נודה להנחיות על הבדיקות שנוכל להסתייע בהן לקראת הפגישה. כאמור, לאחר ניתוח כריתה של אונה ימנית של בלוטת התריס (בגלל אדנומה) וכריתת 2 בלוטות פאראתירואיד בשל היפרפאראתירואידיזם ראשוני. בבדיקה ההיסטופתולוגית של התירואיד הימני היה ממצא אקראי סרטני, מסוג קרצינומה פפילרית, מהסוג הקלאסי, מוגבל היטב ללא קופסית, בחתכים במרכז האונה, בממדים 1.2X0.7X0.6 ס"מ. פרטים נוספים: בת 67, מעשנת. יש לציין כי לא התעורר חשד לסרטן לפני הניתוח. היו קשריות באונה הימנית והשמאלית. באונה השמאלית יש קשריות בגודל של פחות מסנטימטר.ש לציין שמיפוי גרעיני של בלוטת התריס לא הראה אינדיקציה לגידול סרטני. תודה רבה.

שלום רב, גידול בגודל זה וללא פריצתך קופסת הגידול - אינו מחייב כריתת תירואיד מלאה או טיפול ביוד. לען מבחינתי אין צורך להגיע אליי ליעוץ ובמקום זאת ניתן לקבוע תורל US אצלנו או באיכילוב ולוודא שהממצאים שנותרו באונה הנגדית אכן נראים שפירים. אם יש צורך- ממליץ ניקור שלהם לוודא את זה. בהנחה ושפירים- מומלץ מעקב בלבד ולא ניתוח. ממליץ לפנות ליחידת ה US שלנו בארם שם מבוצע ה US (או הניקור) ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. כן ניתן לשוחח על אופציות להקטנת הגוש במידה ושפיר (אבלציה). יחידת הסונאר: 03-7645464. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)