תשובות אולטרסאונד-בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/02/2022 | 14:59 | מאת: תשובות אולטרסאונד בלוטת התריס

שלום, אני בן 25 וביצעתי בדיקת אולטרסאונד לאחר שבדיקות הדם שלי הציגו תת פעילות בבלוטת התריס. אשמח לדעת מה משמעות התשובה: בלוטת מגן מוגדלת: אונה ימנית 4.4*1.4*2.3, מרקם לא אחיד, עם מספר קשריות היפואקוגניות מירבי עד 0.5 ס״מ. אונה שמאלית גודל 4.6*1.5*1.9 , מעט מוגדלת, מרקם לא אחיד, עם מספר קשריות היפואקוגניות מירבי עד 0.6. בלוטות רוק תת לסתיות והפרוטיס ב2 הצדדים גודל ומבנה תקין . אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצווארמשני הצדדים. לסיכום- בלוטת מגן מוגדלת, מרקם לא אחיד, עם קשריות כמתואר . אשמח להסבר ולדעת מה צריך לעשות הלאה כהמשך בירור. תודה רבה

שלום רב, הממצאים אינם מדאיגים ובשלב זה מחייבים מעקב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)