שלום, אודה לפענוח תירואיד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/01/2022 | 12:14 | מאת: שני

סוג בדיקה: US תירואיד/צוואר בלוטת מגן: אונה ימנית: גודל - לא מוגדלת. מרקם - לא אחיד, הודגמה קשרית היפואקוגנית בגודל 1*5.0 ס"מ - מתאים ל 2 TIRADS. אונה שמאלית: גודל - לא מוגדלת. מרקם - אחיד. הודגמה קשרית הטרוגנית עם ציסטות קטנות והסתיידויות זעירות ,בגודל 15 * 13 מ"מ,- מתאים ל 3 TIRADS. הדגמו ציסטות זעירות עם מוקד מוסייד, עד קוטר 3-2 מ"מ. איסטמוס - לא מעובה. ללא לימפאדנופתיה צווארית חשודה. בלוטות פרוטיס - תקינות. בלוטות רוק תת לסטיות - תקינות.

שלום רב, הממצאים אינם מאוד חשודים אך ניתן לשקול ניקור של הקשרים הגדולים יותר לביופסיה. אם כן ממליץ לבצע במרפאתינו באסותא שםפ מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)