קשרית 2 סמ בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/11/2021 | 22:58 | מאת: לינור

שלום לך דר מאוד אשמח אם תוכל לעזור לי . בת 40 בדיוק . שני ילדים קטנים. ללא עבר רפואי או בעיות . בחצי שנה האחרונה הופיעו לי כאבים בבתי שחי ולאחר הרבה בדיקות כולל סיטי/ ממוגרפיה ואולטרהסונד לא מצאו דבר, סוכם שכנראה זה הורמונאלי וככה זה נשאר. השבוע בעקבות תאונה קלה מאוד נשלחתי לסיטי ראש ובמקרה ובטעות מצאו גוש של 2 סמ בצד השמאלי של בלוטת התריס. הופנתי לus ושם באמת נמצא גם אותו דבר. כ2 סמס צלול, עם גבולות ברורים, tiards3 . מה תהיה ההמלצה שלך לגבי ההמשך? אני מודה לך מאוד אני חרדתית ומאוד היפוכונדרית….. ממצא שכזה זו חגיגה לנטייה הפחות חביבה בי…. תודה

שלום רב. ציסטה ברורה כזו אינה מדאיגה. נשמע שאין צורך אפילו בניקור לביופסיה אלא מעקב בלבד אבל יש להגיע לאנדוקרינולוג לבדיקה ומעקב. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)