תוצאות לאחר us וניקור fna תחת us

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/11/2021 | 14:20 | מאת: אורי

שלום רב ממצאי us- אונה ימנית גודל תקין, בקוטב תחתון קשרית ספונגיפורמית בקוטר 8ממ. אונה שמאלית-מעט מוגדלת במרכזה הודגם תהליך היפואקוגני, הטרוגני בגודל 1.2X2.3, מוגדר היטב, מאוד וסקולרי בספק עם הסתיידויות זעירות. תפקודי בלוטה תקינות למעט תירוגלובולין 139 ng\ml. ממצאי ניקור תחת us: בניקור אונה שמאלית בהנחיית סונר התקבל קולויד דליל, ריבוי קל בקבוצות של תאים פוליקולריים, חלקם בסידור סולידי וחלקם עם שינויים הרטלואידים. מס קבוצות של פוליקולים שלמים. אודה לפענוח וחוות דעת להמשך.

25/11/2021 | 14:25 | מאת: אורי

תוספת- בת 46 רב תודות לתשובתך.

שלום רב, תשובת הניקור אינה מושלמת. על הפתולוג לציין דירוג לפי bethesda ולפיו נקבע המשך הטיפול. לפי התיאור עושה רושם שיהיה צורך בטיפול או בירור נוסף אך בשלב זה הייתי מגיע לבדיקה ומישוש הגוש והצוואר. ממליץ לתאם תור במרפאתינו בארם. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/11/2021 | 15:20 | מאת: הדירוג הוא בתסדה 3

הדירוג הוא בתסדה 3

30/11/2021 | 19:09 | מאת: תוצאת us היא tirads 4

אודה לתגובתך

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)