בדיקת רקמות רכות US - שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/11/2021 | 11:18 | מאת: דור

שלום דוקטור, בן 34. בבדיקה שערכתי לצורך בירור בעקבות הופעת בלוטות קטנות בצוואר הודגמו הממצאים הבאים: אונה ימנית - לא מוגדלת, מרקם אחיד, פרט לממצא איזואקגני מעורב, היפרווסקולרי בגודל כ-0.50.7 ס"מ. אונה שמאלית - לא מוגדלת, בגבול תחתון הודגם קשר איזואקגני מעורב, בעל התנזלות בתוכו, בגודל 0.91.2 ס"מ, בעל הילה ווסקולרית וגבול לובלרי. בלוטות הרוק התת לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה. לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגבלות דו-צדדיט. הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. אין עדות לחץ על הקנה. סיכום: Tirads 3. האם תקין? תודה רבה

25/11/2021 | 11:38 | מאת: דור

לגבי הגדלים אונה ימין - 0.7*0.5 ס"מ אונה שמאל - 0.9*1.2 ס"מ

שלום רב, אם אלו הגדלים של האונות- אין בעיה. קצת קטנות. לא משמעותי. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לקשר המעורב מומלצת ביופסיה תחת US לאחר וידוא הצורך לכל ב US איכותי. ניתן לבצעה במהירות ויעילות במרפאתינו. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/11/2021 | 12:04 | מאת: דור

אלה הגדלים של הקשרים

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)