us צוואר רקמות רכות וצפיפות עצם

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/11/2021 | 11:56 | מאת: יהודית

שלום רב, בשל רמה גבוהה של pth בדם -היפרקלצמיה. הופניתי לצפיפות עצם, ו us צוואר, תוצאות פראתירואיד: מימיו - הוגדם ממצא היפאוקוגני ללא זרימת דם בגודל 1.5*0.7 חשד לאדנומה או ממצא אחר. אונה שמאל: הודגמה קישרית איזואקוגנית ללא זרימת דם בתוכה בגודל 0.8*1.2 ס"מ. בדיקת צפיפות עצם - ערך ה T-SCORE - 4 4.1- (קיבלתי MAXIBON) האם חייבת לבצע ניקור של הקישרית וכריתת האדנומה? (חשד) אין תרופה שיכולה לדכא את הייצור של ה pth ? תודה רבה

שלום רב, יש לראות את של התמונה הקלינית וכן לבצע מיפוי פרתירואיד. אבל במרבית המקרים יש לכרות את האדנומה. אין טיפול אחר. ניתן היום לכרות בחתך זעיר ואף בגישה אנדוסקופית ללא חתך חיצוני כלל (שיטה בה אנו מתמחים בא.ר.ם.). ממליץ להגיע עם כל החומר ליעוץ. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)