קשרית היפואקואית בלתי הומוגנית סולידית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/11/2021 | 20:39 | מאת: איילת

האסטמוס במרקם ומבנה תקין אינו מעובה - 3 מ"מ. האונה השמאלית בגודל של 20X15 מ"מ בתוכה מודגמת קשרית היפואקואית בלתי הומוגנית סולידית עם גבולות ברורים בגודל של 9X11 מ"מ. בנוסף שתי ציסטות קולואידיות בגודל של 5X4 מ"מ ו 4X3 מ"מ, בחלקה האחורי קשרית בעלת מראה קולואידי בגודל של 7X8 מ"מ. האונה הימנית בגודל של 16X23 מ"מ בתוכה מודגמות שתי קשריות בגודל של 4X5 מ"מ ו-3X3 מ"מ. בסקירת הצוואר לא נצפו בלוטות לימפה חשודות או מוגדלות. לסיכום: בהשוואה לבדיקה הקודמת אין שינוי משמעותי. ממליצה בדיקת ביקורת בעוד כשנה. השאלות שלי: 1. האם קשרית היפואקואית בלתי הומוגנית סולידית זה ממצא מדאיג? האם זה מצריך דיקור? 2. הבלוטה עצמה יותר גדולה משבעבר. האם זה בעיתי ואיך ניתן למנוע הגדלה נוספת? תודה רבה מראש!

שלום רב, הממצא הסולידי בגודל מעל 1סמ מכוון אותנו להמלצה של ניקור שלו לביופסיה. נעשה בהכוונת US. ממליץ לבצע במרפאתינו בארם. שאר הממצאים למעקב בלבד. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)