הסבר לפענוח אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/11/2021 | 16:20 | מאת: יעלה

שלום אודה על הסבר הפענוח: בלוטת המגן לא מוגדלת מרקם לא אחיד. אונה ימנית- קשריות במבנה ספוגי כ- 4.7-6.8 מ"מ בקוטב תחתון. אונה שמאלית- מרקם לא אחיד באספקט האחורי קשר סולידי הטרוגני מוגדר היטב כ- 1.1-1.6 ס"מ. מתאים לTR3 נצפה קשר מעורב עם מרכיבים ציסטיים כ- 1.6 ס"מ מתאים ל TR3 נצפה קשר ללא לימפאדנופתיה בצוואר דן"צ תודה על ההסבר

שלום רב, לא נצפה משהו חשוד אבל ההמלצה הינה לנקר קשר בגודל מעל 1 סמ לביופסיה. ממליץ לבצע ניקור תחת US במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)