ד"ר חפץ שלום אולטרסאונד צווארי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/11/2021 | 11:29 | מאת: אלה

בלוטת התריס: אונה ימנית גודל תקין, בקוטב תחתון קשרית ספונגיפורמית בקוטר 8ממ. אונה שמאלית-מעט מוגדלת במרכזה הודגם תהליך היפואקוגני, הטרוגני בגודל 1.2X2.3, מוגדר היטב, מאוד וסקולרי בספק עם הסתיידויות זעירות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, לא הודגמו בלוטות פארתירואיד מוגדלות בצוואר בלוטות הרוק התת לסתיות ללא ממצא. בנוסף בדיקות דם לבלוטה תקינות למעט ערך גבוה של תירוגלובולין 139 ng\ml אני לחוצה מאוד עקב ממצאי האולטרא+בדיקת הדם. אודה לחוות דעתך

10/11/2021 | 11:31 | מאת: תוספת

אונה שמאלית מדובר ב- 1.2X2.3 ס"מ

שלום רב, אם מדובק בקשר בגודל זה- מחייב בד"כ ניקור שלו לביופסיה. ממליץ במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, כעת נצפית על הבדיקה ורכן מומלצת ביופסיה של הממצא ללא ספק. שוב חשובה מיומנות הבודק - לכן ממליץ רופא מנובה. במרפאתינו שניים מהמובילים תחום זה בארץ והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/11/2021 | 19:59 | מאת: אלה

תודה רבה. האם יש משמעות לממצא התירוגלובולין 139 בבדקת הדם? אם כן, מהי ?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)