שאלות על מהלך ניתוח לכריתת בלוטה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/11/2021 | 20:44 | מאת: יוחאי

א. האם המנתח רואה פריצת קופסית באופן מיידי אם קיימת ? ואז האסטרטגיה של הניתוח משתנה במהלך הניתוח ב האם אפשר לזהות את בלוטות הפרא תירואיד בעין רגילה מבלי הגדלה באמצאות מקרוסקופ .? ג. האם רק בניתוח שנעשה באופן פרטי עושים ביאופציה תוך כדי מהלך הניתוח לתשובה פתולוגית לעומת ניתוח בב"ח ציבורי ? ת ו ד ה מ ראש

שלום רב, ראשית ניתן לזהות פריצת קופסית בעין בלתי מזויינת ובאופן מיידי ואז לשנות את הניתוח בהתאם. כמובן דורש מנתח בכיר יותר. גם את בלוטות הפרתירואיד חובה לזהות במהלך הניתוח (ללא אמצעי עזר) שוב תלוי בנסיון המנתח. לגבי ביופסיה תוך ניתוחית- קיימת בכל בית חולים. אם צריך. ממליץ להגיע ליעוץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)