פענוח של US - תירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/11/2021 | 19:09 | מאת: חן

איסטמוס- 0.4 סמ, מעובה מרקם הומוגני אונה ימנית- מוגדלת בגודל 2.2*1.9, מרקם לא הומוגני מגורגר, בתוכה קשר היפואחוי עם הסתיידות בגודל עד 0.8 סמ. אונה שמאלית- אינה מוגדלת בגודל 1.9*1.5 סמ, מרקם לא הומוגני מגורגר, בתוכה קשר היפואחוי עם הסתיידות בגודל עד 0.5 סמ. בלוטה תת לסתית ימין- הודגמה בלוטת לימפה 1.7*0.6 סמ בעלת מראה שמור בלוטה תת לסתית שמאל- הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.6*0.6 סמ בעלת מראה שמור. בלוטת הפרוטיס שני צדדים בגודל ומבנה תקין. לאורך הצוואר קדמי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 0.9 סמ בעלות מראה שמור. סיכום: קשרים כמתואר יכולים להתאים לtirads4. אשמח לקצת סדר והאם התוצאות חריגות ומדאיגות

שלום רב, בקשריות עד גודל של 1 סמ אין חובה לבצע ניקור אך הייתי מגיע ל US איכותי יותר כדי לוודא שאין סממנים המחייבים עדיין ניקור הגוש. ניתן לתאם במרפאתינו (037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)