ממצאים בבלוטת המגן ענת

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

31/10/2021 | 20:58 | מאת: ענת

שלום. אשמח להתייחסות לתוצאות הבדיקה מטה. כיצד במרווח של חצי שנה מהבדיקה הקודמת ישנם הבדלים משמעותיים בגודל הקשרים שהיו קטנים יותר ואחד אף היה ווסקולרי) ובמבנה הבלוטה שהיתה בעלת גבולות ברורים ומרקם אחיד, בניגוד לממצאים המופיעים בפענוח מטה, מלפני שבוע. תודה רבה. בלוטת המגן: לא מוגדלת, גבולות לובולריים, מרקמה בלתי אחיד, באונה ימנית הודגם קשר היפואקוגני ולא הומוגני עם גבולות מטושטשים ולא וסקולרי בגודל כ- 9.0 x 2.1 ס"מ , באונה שמאלית הודגמו קשריים איזואקוגנים ולא הומוגנים עם גבולות מטושטשים ולא וסקולרים עד בגודל כ- 5.0 x 5.1 ס"מ. פרתירואיד : לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות בצוואר: מצד ימין – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות.

שלום רב, נשמע שיש צורך בניקור של הגוש לביופסיה תחת הכוונת US. ניתן לבצע ביעילות במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)