פענוח US בלוטת המגן 28.10.2021 מאת:טלי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/10/2021 | 19:21 | מאת: טלי

שלום פרופ׳ אניבת54ומ-2009במעקבUS בשלבלוטותלימפהמוגדלותוקשריותשהתגלובאקראי. US לפני אחרון בוצע ב-2019 ודורג-3 TIRADS וUS האחרון שבוצע בתאריך 21.10.2021 דורג- TIRADS 4 להלן הפרטים: בבסיס הסנטר הודגמה בלוטת לימפה בגודל 0.5 סמ בעלת מראה שמור. בלוטת המגן: אונה ימנית- בגודל 2.0*1.6 סמ מוגדלת מרקמה אינו אחיד. בתוכו הודגם קשר מסוייד בגודל 0.9*0.8 סמ. הודגם קשר היפואקואי אשר דפנותיו מסויידות בגודל עד 0.3 סמ. אונה שמאלית בגודל 1.6*1.6 סמ אינה מוגדלת מרקמה אינו אחיד בתוכו הודגמו מס קשרים היפואקואים עד 0.6*0.3 סמ. בלוטה רוק תת לסתית מימין- הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7*0.5 סמ בעלת מראה שמור. בלוטה תת לסתית משמאל- הודגמה בלוטת לימפה בגודל עד 1.1*0.5 סמ בעלת מראה שמור. לאורך הצוואר הקדמי מימין הודגמו מס בלוטות לימפה בגודל עד 0.6 סמ בעלות מראה שמור. לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מס בלוטות לימפה בגודל עד 0.6 סמ בעלות מראה שמור. לסיכום: קשרים כמתואר 4 TIRADS

09/11/2021 | 11:02 | מאת: טלי

שלום פרופ' חפץ, טרם השבת לפנייתי. להתייחסותך אודה. בברכה, טלי

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)