פענוח US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/10/2021 | 19:23 | מאת: רון

דר' שלום , בריא בן 55 , ביצעתי בדיקות עקב עייפות מוגזמת וכאבי בטן מדי פעם נמצא כבד שומני ברמה בינונית וממצא בכיס מרה הרופאה אומרת לחזור על זה בעוד 6 חודשים איני מבין למה אלו התוצאות החריגות בבדיקות : בילורבין 1.3 Alt 81 Ggt 91 Rbc 6.1 Mcv 78 Mch 25.5 כמו כן t3 גבוה 9.6 עקב כך נשלחתי לUs אודה לעזרתך בפענוח : בלוטת התריס מוגדלת בחשבון של האונה השמאלית מרקם גס זרימת דם לא מוגדברת האונה השמאלית נתפסת על ידי גוש דומיננטי גדול היפואקאוי מרקם מעורב רושם להסתיידויות זעירות קוטר מירבי כ4 ס"מ , TR 4-5 פרט לכך ללא עדות לממצא פוקלי כמו כן , האם קיים קשר בין הבלוטה לתוצאות אנזימי הכבד ? תודה

שלום רב, אין קשר. הגוש מחייב בדיקה כולל מישוש שלו ע"י מנתח ראש צוואר וכן ניקור שלו לביופסיה תחת הכוונת US. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)