פענוח אולרסאונד בלוטת התריס וצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/10/2021 | 20:26 | מאת: איילת

שלום אשמח לעזרה בנוגע לפענוח האם הוא תקין? אונה ימנית: אינה מוגדלת, היפואקואית מהרגיל. בעלת מרקם בלתי אחיד. איסטמוס- הודגם חלקית צר מהרגיל, בעובי 0.2 ס"מ. ללא ממצא מוקדי בתוכו. אונה שמאלית- אינה מוגדלת, היפואקאית מהרגיל, בעלת מרקם בלתי אחיד. בחלקה הלטראלי רושם לקשרית היפואקואית בגודל 0.8* 0.6 ס"מ, בנוסף בחלקה המדיאלי הודגמה קשרית ציסטית בגודל 0.3 ס"מ עם הסתיידויות עדינות בדופן. מתאים לTIRADS-2 בתחנה 3 מימין הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל מירבי כ- 1.6*0.7 ס"מ , בעלי צורה סונוגרפית תקינה. בתחנה 1 משמאל הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל מרבי כ- 0.7* 0.7 ס"מ , קורטקס מעובה מראה סונוגרפי תגובתי. בתחנה 2 הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל מרבי כ- 1.6*0.7 , בעלי צורה סונוגרפית תקינה. אודה מאוד לתשובה. תודה.

שלום רב, ישנה קשרית קטנה בתירואיד שמצריכה מעקב אנדוקרינולוגי. בהמשך סביר להניח שיהיה צורך בניקור שלה מכיוון שכבר קרובה ל 1 סמ. שאר הבדיקה תקינה . בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)