אולטראסאונד צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/10/2021 | 12:48 | מאת: אלה

האיסטמוס לא מעובה, מרקם אחיד. האונה הימנית נראית מוקטנת גבולות לובולריים, מרקם לא אחיד עם מס' נודולים סולידיים לא אחידים בקוטר מקסימלי עד כ-7 מ"מ. האונה השמאלית מוקטנת, מרקם לא אחיד מס' נודולים סולידיים איזואקוגניים בגודל עד כ-1.3*0.8 ס"מ, יכולים להתאים לTR-3 FNA >/= 2.5 , מעקב , 1.5 ס"מ =/< הודגמו מס' הסתיידויות זעירות בשתי האונות לא הודגמו בלוטות פרא-טירואיד מוגדלות ללא סימני לימפאדנופטיה צווארית ברקמות רכות שנבדקו

שלום רב, לא מבין מה FNA>=2.5 אומר. צריך ניקור של הגוש לביופסיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/10/2021 | 13:36 | מאת: אלה

2.5ס"מ ו-1.5 ס"מ צויינו מייד התוצאה של הבדיקה בסוגריים וזה מה שרציתי לדעת מה אומר טווח תוצאה זו למה מתייחס ועל פיהם הבדיקה שלי תקינה?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)