כאבים בקישרית וסביבתה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/10/2021 | 04:53 | מאת: יעל

שלום, יש לי קישרית שפיר על האונה הימנית, גודלה כ45 מ"מ והיא גדלה כל הזמן. בוצע ניקור ושאיבת נוזל דמי לפני כשנה, תשובה ציטולוגית - חומר אימורפי אצלולרי ללא תאים פוליקלרים מתאים לצ'יסטה קולואידלית. לפני שלושה ימים התחילו לי כאבים מאוד חזקים ונפיחות בקישרית, הכאב מקרין לצוואר, אוזן, צוואר, גב. עם קושי לאכול מוצק, לצחוק, לנשום לעומק. הכאב הולך ומחמיר. לאחר בדיקות דם נשללה האפשרות לדלקת, המדדים של הבלוטה תקינים. איזה עוד אפשרויות יכולות להיות. ואך אפשר להקל על הכאבים עד שנסיר את האונה בניתוח. תודה

שלום רב, נשמע כדלקת ולא חייבים להיות סימני דלקת בבדיקות ולכן ממליץ לקחת אנטיביוטיקה גדון צפורל. כמו כם ניתן לקחת משככי כאב כמו אדביל . במידה והגוש הולך וגדל עם הזמן ממליץ להגיע ליעוץ לשקול כריתה שלו או אבלציה והקטנה שלו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)