אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/10/2021 | 10:08 | מאת: אילנה

באוקטובר 2019 ביצעתי אולטרסאונד ונרשם איסטמוס בעובי 3.0 מ"מ אונה שמאלית ברוחב 2.2 ס"מ מרקם הטרוגני גס על פני שתי אונות. קשר גדול ביותר באונה שמאלית מתאים לTR2 (עם מרכיב נוזלי מוקדם). באוקטובר 21 ביצעתי שוב בדיקה ונרשם בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה בלתי אחיד נודולרי גס. באונה שמאלית קשר היפואקואי ידועה 11.7 מ"מ TR4 וקשר מעורב 12*9 מ"מ TR2 זרימת הדם מעט מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. מה המשמעות - האם יש מצב שיש שיפור ?

שלום רב, אין השוואה לגדלים קודמים אך בכל מקרה אחד הקשרים (במדורג טיראדס 4 TR4) חייב בירור דהיינו ניקור תחת US לביופסיה. ניתן לבצע במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)